Beautiful Nerdy <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3773244011002835472\x26blogName\x3dA+Tale.Story.Fact.Fiction.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://newnurul.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://newnurul.blogspot.com/\x26vt\x3d-1011411931413868314', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
NHAMIZAHJ
Muse
InstaG
Way Out
Credits
+ follow Dashboard
What??? Go to school??? (0o,)
Tuesday, 3 January 201218:09

My classmates and my lovely English teacher, Madam Helen..

Goodbye, school life!

Wonderful moments...

When we're taking EST paper...


Oh!! the school!!! A new term begin!! Huhu... Why I'm feeling something missing? (T^T)


Bila kena campur zaman tadika, sdah 13 tahun saya bersekolah dan dalam fikiran masa tue, 
BILA LAH HABIS SEKOLAH?? BOSAN LAH!!!


Hahahahaha!!!! Itu lah apa yang dalam kepala otak saya... Biasa lah, memang bosan betul bila mengulang rutin yang sama...
Aduh!!! Kerja rumah lagi...

Otak pula boleh terbelit dan terseliuh masa belajar ADD MATH.. Masa Cikgu Roli mengajar punya lah angguk kepala faham.. Tapi bila kena buat sendiri, takde kutu pun garu kepala juuuggggaaaaa!!!! XD

Yang kaki bangku tu memang ada plan mau ponteng masa sukan sekolah.. Sama macam saya dan kawan-kawan masa masih bersekolah dulu.. Saya memang lembik skit dalam bab bersukan nie... Tapi at least, kami join perbarisan BSMM tahun lalu... Hehe...!!! XD Tue pun bila Mila  pujuk-pujuk... I'm trying to ignore her but then I joined it!!! Phew...  Terkejut beruk betul bila kena suruh masukkan baju dalam seluar... Janggal sungguh! Tapi demi sebuah kemenangan, janggal pun janggal lah!!! Kami pijak lumpur dengan steady-nya dan mengeluarkan lontaran vokal mengalahkan katak menguak...

Cheeewwwaaahhhh!!!! Tak dapat disangkal lagi, kmi jdi pemenang!!! Hehe!!!

Memang seronok sangat  bila ingat semua tue.. Macam nak pergi balik masa lalu.. Tapi lumrah alam, benda yang berlalu tetap akan berlalu... Dan fokus untuk msa depan...

Time Form 5, saya memang cukup bijak dalam hal tidur dalam kelas tanpa disedari cikgu..
Hihihihihi!!!! Cuma Mas saja yang perasan saya tidur dalam kelas dan saya selalu bagi senyuman kambing yang paling menawan ngan dia bila dia tgok saya tengah syok tidur... 


Rindu juga dengan si Telur@ Mila... Takde lah orang yang sibuk-sibuk mengacau sana-sini.. Means, tiada jugalah mangsa cubitan percuma saya... Tracy, Mas, Nana, Mila, Queya, Mierra, Aziah , Leda and all of my friends, I miss you allll sooo muchhhh!!! Mengalahkan Gunung Kinabalu!!

Raja-raja lawak dalm kelas 5 Analitis, kamu adalah orang yang paling lawak di alam semesta... (bgi saya) Thnks because delighting my days!!! And to my AI, I will miss you with your school uniform.. Haha!!! (^_^)

Buat sesiapa yang rasa bosan dan lembik semacam saja masa nak pergi sekolah.. I wanna share a tips with you all...

TIP MENGATASI RASA BOSAN UNTUK KE SEKOLAH..

Mula-mula set dalam minda yang alam persekolahan cuma sementara dan kamu akan melaluinya sekali sahaja dalam hidup...


Alam persekolahan adalah satu-satunya masa yang kita dapat berkumpul dengan kawan-kawan kamceng kita tiap hari... Lalui saat-saat bersama mereka dengan gembira.. Semua memori tue akan jadi pengalaman manis yang sangat berharga!!!

Belajar di sekolah bukan untuk buang masa tapi bukan jak untuk lulus exam atau jadi top student semata-mata.. Tapi untuk  BELAJAR SESUATU YANG BARU SETIAP HARI... Ilmu adalah harta yang paling berharga..   Belajar sesuatu dengan penuh minat!! Kembangkan perasaan ingin tahu!!

Sebelum tidur, cakap pada diri sendiri, "BESOK, SAYA AKAN JADI ORANG YANG PALING BERSEMANGAT! SAYA AKAN BERUSAHA JADI YANG TERBAIK  WALAU DALAM MANA-MANA HAL SEKALI PUN!" Bukan untuk membongkakkan diri macam Firaun, tapi untuK meransang motivasi..

Kalau tidak berkesan juga, tadah tangan dan berdoa supaya DIA bantu kita untuk melawan rasa malas tue.. MALAS adalah VIRUS yang sangat merbahaya!! Cuba bayangkan kalau Ultraman malas nak lawan raksasa? Kalau polis MALAS nak bertugas? "Biar saja lah dia nak merompak, aku pi tidur lagi bagus!"

Hmmm...apa-apa pun, senyum lah! Dan melangkah dengan kaki kanan, tanamkan dalam hati,  SEKOLAH ITU BEST!!

Tapi bukan sebab dapat jumpa boyfriend, okay???

Salam ceria!!! (^_^)



0 What's Your Comment?