Beautiful Nerdy <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3773244011002835472\x26blogName\x3dA+Tale.Story.Fact.Fiction.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://newnurul.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://newnurul.blogspot.com/\x26vt\x3d-1011411931413868314', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
NHAMIZAHJ
Muse
InstaG
Way Out
Credits
+ follow Dashboard
percutian yang menyeronokkan!!! ^^
Thursday, 26 January 201200:31

PERCUTIAN   YANG   MENYERONOKKAN

Sepanjang cuti lepas  SPM nie memang banyak juga benda mau buat… terutamanya cari duit…~  Ehehehehehe!!!!~   sayangnya   parents   tak bagi   permission  untuk kerja  part   time…  HUu…~   Sedih!!!

Tapi bukankah setiap benda tue ada hikmahnya? I  bet  it   so   true!  (^_^)  Banyak juga hikmahnya bila dorang tak bagi kebenaran untuk kerja… Coz   saya boleh   focus   dalam akademi memandu..! Pasni saya akan pergi bengkel…~ 6   jam  oOh!!!~

Oh ya!!!   Sepanjang saya di  kampung, memang   best    betul!! I tell  you!!!  Sekarang adalah musim buah-buahan   di   Kampung Tamalang!!! Tamalang Telipok arh bukan Kampung Tamalang Ranau… Hee~

Ada   buah langsat,  rambutan, cempedak,  manggis dan  durian….!!!

Ada  masa tue   durian   tersangat banyak sampai macam bukit bila kena kumpul!!  Kucing-kucing saya,  Domo   dan  Bolo   pun   tidak melepaskan peluang untuk  rasa  buah  durian  tue!! Sampai menggigit-gigit tangan dibuatnya!~ (^w^)

Tapi ada sampai tahap saya naik mabuk bila terhidu haruman semerbak  durian nie… Nasib baik takde   orang   buat minyak wangi berasas kan buah   durian   kan? XD

Saya   paling   suka buah rambutan kelapa!! Pasal apa?  Coz  its  sweet   and   crunchy!!! Yummm!  Kira macam makan kelapa perisa rambutan.. Tapi bila sampai Kundasang, buah   yang   langsat   pun  bleh jadi masam… Kenapa erk? (0,0)” Kesejukan  kot?

Tapi,  buah-buahan nie betul-betul mendatang kan rezeki!!   Seronok   tau   bila dapat upahjualan buah-buahan nie… rasa   berbaloi semua titik peluh kita…

Tapi   yang   paling   syok bila   kami   pergi ambil langsat hari tue… Sampai Kak Nurul   pun  panjat pokok gak… Hihi!!!~

Kapada siapa-siapa  yang   ada dusun buah,  rajin-rajinlah pergi kat sana masa musim buah… memang   best!!!  You   will  get  memorable experience  that   you   will  never   forget!  (^_^)



0 What's Your Comment?