Beautiful Nerdy <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3773244011002835472\x26blogName\x3dA+Tale.Story.Fact.Fiction.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://newnurul.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://newnurul.blogspot.com/\x26vt\x3d-1011411931413868314', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
NHAMIZAHJ
Muse
InstaG
Way Out
Credits
+ follow Dashboard
HATI PEREMPUAN MEMANG SUSAH DI FAHAMI
Tuesday, 8 May 201218:15

Assalamualaikum dan  salam  keceriaan  semua.. (^_^)

Hehehe~ Macam  lain  macam  pulak  tajuk  entry  kali  nie kan?  Sebenarnya  nie  supaya  lelaki  yang di luar sana boleh  kenal  sensitiviti perasaan seorang perempuan.

Tak kira  nak faham perasaan ibu, kakak, kawan  atau  kekasih  sendiri.

So, check  it out~


  • Perempuan boleh  berubah  moodnya  secara  tiba-tiba. Bayangkan  tengah  syok  gurau  senda ngan  dia  tapi  tiba-tiba naik  angin satu badan. Tue sebenarnya normal. Bila  dia  bermesej ngan  boyfriend dia, bila dia  sangka  boyfriend dia takda mood nak layan dia pun, dia sensitif. Pheww,,
  • Perempuan suka  bila diri dia  diberi  perhatian. (^,^)
  • Walaupun perempuan  tue nampak  brutal  tapi  sebenarnya  dia  suka  bermanja  ngan  orang  yang dia sayang. XP
  • Bila  dia kata  tak marah dan nampak  okay, sebenarnya dia marah. Cuma dia  tak mau kamu rasa bersalah. sebab tue dia pura-pura relax. Padahal dia rasa sakit hati sangat.
  • Bila dia jarang atau  tidak telefon kamu, bukan bermakna dia tak sudi. Cuma dia takut akan ganggu kamu in case kamu sibuk atau mood tak bagus.
  • Bila kamu kena pergi tempat jauh dari dia. dan dia cakap tak kisah. sebenarnya dia mengharap supaya kamu tak pergi.
  • Perempuan boleh jadi brutal bila cemburu dan rasa disaingi.
  • Perempuan suka berkumpul dan bercerita dengan kawan perempuan mereka yang lain.
  • Perempuan mudah bercerita dan meluah kan perasaan.
Okay.. rasanya kamu dah faham pasal perempuan serba sedikitkan? 



Dan, bila perempuan betul-betul cinta ngan seseorang, dia akan belajar untuk jadi wanita yang sempurna untuk lelaki yang dia percaya akan jadi bakal suaminya.

Jadi kalau kamu  tidak serius.. Jangan  sesekali berjanji akan menikahi dia kalau setakat berjiwang sakan.

Sebab dia anggap itu serius..~
Tapi, tak semesti semua perempuan sama kan? So.. Korang kena lah pandai buat observation sket...



2 What's Your Comment?