Beautiful Nerdy <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3773244011002835472\x26blogName\x3dA+Tale.Story.Fact.Fiction.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://newnurul.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://newnurul.blogspot.com/\x26vt\x3d-1011411931413868314', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
NHAMIZAHJ
Muse
InstaG
Way Out
Credits
+ follow Dashboard
KISAH PRA U.. ( Errr…. Dah mula?? )
Friday, 25 May 201219:02


Assalamualaikum   dan   say   heeelllllooooo   kepada   dunia…~ (~,^)
Hoho…~   Kuliah   masih   belum   start   lagi.   Jadi   kami   Cuma   hias   kelas   sket   then   beramah   mesra   ngan   kawan-kawan   baru   dari   SMK  Bundu   Tuhan.   Dalam   Pra  U   Sains   Cuma   ada   13   orang  pelajar  jak.  Lapan  orang   dari  SMK   Bundu  Tuhan  then  5   orang   dari   SMK  Kundasang  (termasuk   saya). Setakat   ini,   saya   kenal  ngan  Caroline,  Amy,  Eonnie,  Sinta, Prisca, Leroy, Alexon   dan   Christy@ Miming.  Actually..  Christy   nie   adalah   seseorang… LELAKI!!!

Saya   pun  terkejut   beruk   bila   tau   tentang   hal   nie.  (+,+)  Selama   nie,   ada   ramai  girls   cakap   pasal   dia.  Banyak  peminat…~  Asyik-asyik.. ‘lelaki  yang  pakai   beg   coklat’.. Tapi,  memang   boleh   tahan  laah… Tidak  hairan   juga   bila   ramai   yang   syok  ngan   dia.  Apa  lagi  muka   dia  iras  ngan   senior  kitorang   ang  boleh   dikategori   sebagai   handsome.  (^_^)

Biasa  lah… Budak-budak.. Hehe!!   Apa   lagi   bila  dia  nie   tinggi   lampai.. Tapi   bukan   semua  perempuan   suka   lelaki   yang  tinggi. (FYI)

Oh!   Dan  Caroline   ada   beberapa   persamaan   ngan   saya.   Satu  kebetulan. Dia  dapat  5A. Dia   dapat  C   dalam   Fizik, C+   dalam  Biology  dan  dapat  D  untuk Chemistry   dan +Math.   Memang   satu   kebetulan!!   Kami   pun   tak  percaya. Laila   ada   cakap   wajah   kami  pun   sedikit   iras.  Hee..~ *tapi   saya  lebih   comel*  XD  Dan   orang   panggil   dia  Krul,  hampir   sama   bunyinya   macam  “Nurul”. 
Saya   sudah   mula   selesa   ngan  dorang   semua,   jadi   saya   harap   biarlah   kami   semua   kekal   sebagai  classmates   sampai   kami   dapat  graduate   di   Kampus   Kundasang.  (^^,) Insya_Allah..~

Dan   warna  uniform  kami   yang   mulanya   warna   hitam  putih   macam  tahi   cicak   akan   ditukarkan   menjadi   warna  hitam-hijau  pucuk   pisang. Warna   hijau   adalah   identity   warna  sekolah   kami.  Dan   suatu   masa   dahulu   menjadi  trademark   pelajar   tingkatan   6  masa   zaman  kegemilangan  dahulu.  Sebenarnya   banyak   yang   membantah   dan   cadangkan   warna   kelabu   lembut. Tapi,  sayangkan   hal   nie   tak  disuarakan   masa   mesyuarat   dulu.   So,  nasib   lah   kan?  Lagi   pun   warna   hijau   boleh   meransang   IQ   seseorang   dan  mempengaruhi   tingkah   laku   seseorang.  (^_^)

Ada    benda   yang   menarik   di   sekolah.   Ada   sorang   nie   pelajar   dari   SMK   Bundu   Tuhan. Dia   nie   nampak  biasa   jak.   Dan   nampak   ‘lowong’..   jadi   ada   segelintir   orang   yang   suka   memperlekehkan   dia..   jadi   satu   hari   tue..  Masa    Cikgu   Faridah   tengah   buat   aktiviti   santai   ngan  kitorang   masa   orientasi,   dia   kena   panggil   ke   depan.   Masa   tue   lah   banyak   orang   desak   dia   untuk   bagitau   apa   result   SPM   dia.   Guess   what? 1A+  5A  3A-.   Tapi   kawan-kawn   dia   bagitau   yang   sebenarnya   dia   dapat    5A+.   Start   dari  hari  tue,   orang   dah   tak   berani   memperlekehkan  dia   lagi.  

Saya   harap,   ada   transformasi   diri  bila   saya   masuk  Pra   U.   Sekurang-kurangnya    saya   dapat  belajar   untuk   menjadi   seseorang   yang   lebih   bertanggungjawab   dan  tidak   ulang   kesilapan   yang   sama   macam  sebelum   ini.   Doa   kan   saya   Berjaya.   Semoga   kita   semua   jadi   insan-insan   sukses.

Kaizen!

Hehe!!! Gambar kelas kami time Form 5Analitis

5 Dinamik

5 Efiesen
(^w^)



1 What's Your Comment?