Beautiful Nerdy <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3773244011002835472\x26blogName\x3dA+Tale.Story.Fact.Fiction.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://newnurul.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://newnurul.blogspot.com/\x26vt\x3d-1011411931413868314', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
NHAMIZAHJ
Muse
InstaG
Way Out
Credits
+ follow Dashboard
Pencuci muka yang sesuai? Hurmmm,,,~
Tuesday, 25 June 201320:03

Assalamualaikum!!~

Hehehe...~ Ramai  golongan wanita   ingin   mengetahui   apa jenis  pencuci   muka  yang  sesuai.  Golongan ibu-ibu   dan   juga cik adik   sekalian.  Kalau   nampak   ada cik   adik lawa   kulit tue, jangan   lah  salah  sangka  pula. Nie   ada yang   jeles  tahap   gaban   sampai   jumpa   bomoh   yang   takde   certifiticate   nak   kena   kan   orang.

"Huh!!!   Biar   muka   hang   banyak   jerawat!!!   Baru   aku   puas  hati...!!!"

Yang   hang  dengki sangat   kenapa??   Tanya   lah   bah,  apa jenis  sabun  dia guna??  Ada  petua  kah?
Haaaaahhhh....bleh    juga  kau   tau   kenapa   kulit   di   putih   gebu   lagi    kiiiuuuuuuttt~

Adedede....~  Cukup-cukup   lah.  Saya   nak   share   tentang   pencuci   muka   yang   telah   saya   cuba   dan   sememangnya   OKAY!   Tapi   saya   nak   tegaskan   ddisini,   kadang-kadang   kulit   kita   nie   memang   sensitif   kepada   sesetengah   bahan   dalam   sabun   tertentu.  Itu   yang   ada   ruam  yang   timbul  tue.  Ada  pla   jerawatnya   makin   beranak   pinak  pula.... Hmmmmm.... (=,=)

Sudah   cukup   sudah  ! ! !

Jom  review. (^^,)

SABUN   SUSU   BERAS   CITRA


Sabun  Susu   Beras  Citra   dan    Krim  Siang/Malam

Masa   Tingkatan  Tiga  dulu,   walaupun   comel  tapi   kecomelanku  terjejas  sebab   encik   jerawat   sangat   setia   melekat   kat   muka   nie. Fenomena   ini   terjadi   sampailah   Tingkatan  Empat.  Boleh  dikatakan   self-esteem   masa   tue   tersangatlah   rendah.  Kurang   keyakinan   diri   lah   tue.   Sampai   lah   Ummi   beli   sabun   nie  dari  Tamparuli. Tengok  packaging   memang macam   barang   murahan,  tapi  kesannya....

Satu   hari,  saya  gunakan   sabun   nie  tanpa   kebenaran.  (budak   nakel weh) Dan  first   time  guna  tue, Laila   cakap   muka   saya   lawa. (wadooooohhh)  Automatiknya, saya   jatuh   cinta   dengan   produk  nie.  Tapi, mak  aiiii!!!   Susah   betul  nak   dapat   sabun  nie.  Belum   famous   kot   time  tue.

Jerawat   makin   kecut   dan   muka   yang   memang   semulajadi   cerah   nie   dah   semakin   glowing.  Best   betul   rasanya   time  tue. (^_^)  Kena  pujian  memang   lah   best,   tapi   ingat  lah  ALLAH   sememangnya   sebaik-baik  Pencipta.

Harganya   di  Sabah  adalah  RM12  gitu.  Kalau  krimnya  pula  memang  MAHAL.  Around  RM  50-60 gitu.  Wanginya   best   dan  bila  pakai,  tak  payah   pakai   bedak   kompak.

SABUN   MAHKOTA   DEWA


Errrrr..... Memang   packagingnya  macam   murahan   sikit   dan   buat   kita   teragak-agak   nak   membelinya.  Tapi   kesannya   sangat   superb!  Khususnya   yang   ada   masalah   jeragat.  Kawan   Ummi   yang   perkenalkan   sabun  nie.  Dulu,   muka  dia   kehitaman   sebab   terlampau   banyak   jeragat.  Dia   try   produk  mahal   dan  hampir   semua   duit   gaji   dia   gunakan   untuk   rawatan   kecantikan.  Dengan toner,  krim  malam, krim  siang......blah...blah...bla...

Taaapi!!!!  Bila   dia  gunakan   sabun   nie,  kulit   dia   jadi   lawa.  Macam   magik   je,   jeragat   hilang,  kulit   pla   putih   berseri.  Mama   Awan  (my aunt)   yang  try   sabun   nie  pun  berpuas   hati  sampai   dia   beli   untuk   kali   kedua  selepas   mencubanya. =D

Masa    saya  guna   sabun  nie,   muka  tidak   berminyak   dan  saya   tidak   perlu   pakai   bedak   kompak  pun,  Mila    cakap,  tetap   lawa  walaupun   tanpa   sebarang   bedak. ^^  Tapi,  saya  mungkin  sensitif   dengan   sabun   nie  sebab   ruam  selalu   muncul. =c

SABUN   SUSU   BERAS   CIVIC


Huhu!  Saya   beli   sabun   nie  di  Kundasang   dengan  harga   RM25. Tapi   sesuai   kot   dengan   kandungan   sebanyak   180  ml.  Kira   berpatutan   lah   kan. ^^  Saya   gatal   sangat   nak   beli   sebab   tergoda   bila   nampak   sabun   nie   mengandungi   Vitamin   E   dan   Collagen.   Sebelum   membeli   sabun  nie,   saya  rujuk   di   internet   dulu.  Bila   yakin   baru   saya  beli.

Hurmmm?  Komen?   Sabun   nie   lebih   sesuai   untuk   dijadikan   skrub   muka   dan  menanggalkan   mekap.   Tidak   sesuai   digunakan    secara   kerap   sebab  boleh   membuat   kulit   kering.

Tapi   mungkin   orang   lain,   kesannya   lain   pula   kan?  Hehehe!!


SABUN    MUKA   ANUGERAH



Ini   lah   sabun   saya   gunakan   sekarang. Dengan   kandungan   sebanyak   40ml   dan   harga   sebanyak RM20,  memang   harganya   agak   mahal.  Huuuu~  Kena   jimat   lah.   Langsung   takde  buih!  Tapi   wangian   harum   dan  lepas  cuci  muka,   rasa   lebih  refreshing.   Bahannya   juga  adalah   daripada   bahan   semulajadi. Dengan  kelebihan   ayat-ayat   al-Quran  yang  dibacakan   untuk   menaikkan   seri  muka.  Belum   lagi   lama   guna.  Tapi   kulit  terasa  lebih   lembut   dan   comel??  Hee...~


Okay.  Rasanya   itu  je   kot.  Panjang  sungguh   post  kali   nie.  (>,<)   Harap-harap   membantu   sesiapa    yang   mencari   sabun   muka   yang   sesuai. =D



1 What's Your Comment?