Beautiful Nerdy <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3773244011002835472\x26blogName\x3dA+Tale.Story.Fact.Fiction.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://newnurul.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://newnurul.blogspot.com/\x26vt\x3d-1011411931413868314', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
NHAMIZAHJ
Muse
InstaG
Way Out
Credits
+ follow Dashboard
CERITA CANTIK #1
Saturday, 11 January 201404:54

Assalamualaikum...






I don't know why.
Kenapa sejak akhir-akhir nie saya suka post pasal kecantikan.
Biasalah kan, PEREMPUAN.
Kita kena jaga sejak usia remaja lagi tau, supaya bila berusia nanti, tidak lah susah hati sangat.
Okay, let's start!!

LIANG PORI TERBUKA

> Aiyarkkk!!~ Memang tak best bila liang pori muka terbuka dan jelas kelihatan. Lebih kurang macam tengok video HD pula. Jangan risau! Cuba petua nie!

-Dua sudah mayonis campurkan dengan air perahan lemon.
( Jangan pandai-pandai beli minuman berperisa lemon untuk campur ye)
- Sapuka sebagai masker, buat 2X seminggu.
- Cara lain?  Ambil sapu tangan then balutkan ketulan ais dan usapkan beberapa minit.


KOMEN: Saya paling suka bab ais! Muka pun rasa fresh jak. Boleh juga letak di bawah mata untuk hilangkan kesembapan dan mata panda! Cuma Kundasang terlalu sejuk untuk buat nie. Hurm...



GENG  JERAWAT  HALUS


>  Budak   belasan tahun selalu mengalami masalah nie. I pun pernah. Kulit nampak tak lawa, sebab menggerutu. Cuba try nie!

-  Campur dua sudu tepung ubi ngan air asam jawa.
-  Bancuh sampai pekat!
- Jadikan sebagai bedak sejuk sebelum tidur dan biarkan semalaman.


KOMEN:   Pastikan cuci muka sebelum guna masker nie. Nanti makin tersumbat liang pori-pori kamu.


PERUT   BUNCIT

>  Yang   kurus kerepeng macam  biskut Marie pun buncit perut. Sampai ada yang tertekan! Apa macam?

-  Jangan minum air SEMASA makan!
-  Minum air selepas 30 MINIT selepas makan.
-  Minum air suam bercampur air lemon atau limau nipis. Paling bagus 2 liter sehari.


KOMEN:   Gerenti lawas. Paling tidak, korang akan kentut sepanjang hari dan baunya nyata mengancam. Buat orang yang first time mencuba lah. Hehe!~


BIBIR   MEREKAH


>  Kalau tinggal di Kundasang atau mana-mana tempat sejuk memang mengalami masalah nie, termasuklah saya sendiri. Huhuhu!~  Siapa suka  menjilat bibir untuk membasahkan mulut, STOP!  Itu cuma buat bibir korang lebih kering dan tak lawa!

-   Sapukan mentega atau lilin lebah.
-Rendamkan beberapa kelopak mawar dalam susu segar selama 1-2 jam then sapukan pada bibir.


KOMEN:  No comment. 

Labels: , , , ,




0 What's Your Comment?